top of page

Guitarman

Tak rozjíždíme test bloku a protože hroch dokáže zablokovat docela dost, skoro jako vrátnej v Luhačovicích v poledne, tak teda blokujeme. Vojta se na poslední zkoušce vytasil s písní Guitarman, která pochází od virtuózního kytaristy balancujícího na hraně country a rock and rollu Jerryho Reeda (což je dost tlustá hrana) a ve Vojtově zahuhlané angličtině se výborně vyjímá, Zpívá se v ní, jak zabalil job v myčce aut a vydal se s kytarou pod kabátem na cestu, ale nikdo nechtěl guitarmana. Což mi připomíná, že se vrátila naše první zpěvačka Klára z několikaletého pobytu ve Francii, Chystáme spíš něco jako neformální setkání. Příští týden také proběhne festival Dobršská brána, který spoluorganizuje Míchal Hrubý, v jehož kapele Kapitán Kajman Vojta dříve hrával a jedna naše píseň se zaskvěla jako úvodní na jejich CD Až vyteče med v pankově dechovkové úpravě a dostala se s nimi až do Finska. To bylo ale ještě v roce 2003, ještě před založením hrocha. Ale zpátky k Dobrši, Je to první ročník a vypadá to hodně zajímavě a bude to zaměřené tématicky na smyčce, Sice se to kříží s jednou rozlučkou se svobodou, ale jako diváci ještě uvidíme, jestli to nepůjde nějak vyřešit a zachovat si tvář.

Z cizích hrajeme na zkouškách taky Ginsbergovu báseň, kterou jsme zhudebnili, jen má pouze šestnáct slok, tak hrajeme zatím ty čtyři, co si pamatujeme. Ale stejně na to nemáme práva, tak to nikdy neuslyšíte, jen se to povedlo. Teda v tomhle případě hrajeme ten překlad do češtiny. No a do třetice cizích skladeb je ta, kterou jedinou můžeme pustit ven. Je v angličtině a je to textová úprava slavné staré anglické pochodovky, které už práva vypršela. Záměnou slov sloganu se změnil i smysl písně a je hraná na zcela jiné akordy a melodii, ale nějakým skrytým vnitřním rytmem si přenesla funkčnost do své reinkarnace.

Taky jsme se vrátili k předhrochovskému panu Benovi a vyšvihli bluesové schémátko ve Hněvu Amazonek. Martin se krom aktivit v kapele účastní bubnovacích vystoupení s djembe, ale v podstatě se chystáme začít vystupovat. Poslední song Vrána, Havran a Krkavec je v Terezině podání chvílema taková Urbánková, do druhé sloky to zas tíhne ke stylu ala Šlitr. Z dalšího nápadu se zas klube taková deadkennedyovština, ale jsou to zatím jen bláznivé akordy, ale v rámci tolerance na zkouškách nebustříme basu. Nahrávání zbytku desky jsme zatím odložili, protože jsme ještě dlužni titulní písni Houdini jímavé sehrání úvodu.


Nejlepší příspěvky
Zkuste to později
Až budou příspěvky zveřejněny, uvidíte je zde.
Nejnovější příspěvky
Archiv
Hledání podle štítků
Zatím žádné štítky
Následujte nás
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page